By peter

De Belangrijkheid van Voedselveiligheid in Media Producties

In de wereld van media en entertainment is het cruciaal om aandacht te besteden aan elk detail, van het script tot de uiteindelijke productie. Maar een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, vooral bij producties waar voedsel een rol speelt, is voedselveiligheid. Bij Sideshow Media begrijpen we het belang van voedselveiligheid en daarom moedigen we onze medewerkers aan om een HACCP cursus te volgen.

Waarom HACCP Relevant is voor Media Producties

HACCP, wat staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points, is een systematische aanpak om voedselveiligheidsgevaren te identificeren en te beheersen. Maar hoe is dit relevant voor een mediabedrijf zoals Sideshow Media?

Voedselscènes en Veiligheid

Bij het filmen van scènes waarin voedsel wordt bereid, geserveerd of geconsumeerd, is het van cruciaal belang dat dit voedsel veilig is voor consumptie. Dit geldt niet alleen voor de acteurs, maar ook voor de crewleden die mogelijk in contact komen met het voedsel.

Catering op de Set

Tijdens lange opnamedagen is catering een essentieel onderdeel om het team gevoed en energiek te houden. Het is van vitaal belang dat de cateringdiensten die worden ingehuurd voldoen aan de HACCP-normen om ervoor te zorgen dat het voedsel dat wordt geserveerd veilig is voor consumptie.

Training en Bewustwording

Bij Sideshow Media moedigen we niet alleen onze cateraars aan om een HACCP cursus te volgen, maar ook onze productieteams. Dit zorgt voor een extra laag van veiligheid en bewustzijn op de set.

De Voordelen van HACCP Training voor Media Professionals

Het volgen van een HACCP cursus biedt tal van voordelen voor professionals in de media-industrie:

  1. Bewustzijn van Voedselveiligheidsrisico’s: Door te begrijpen welke gevaren er zijn en hoe deze te beheersen, kunnen mediaprofessionals proactief handelen om risico’s te minimaliseren.
  2. Verhoogde Geloofwaardigheid: Als een productiebedrijf kan aantonen dat het personeel is opgeleid in voedselveiligheid, kan dit het vertrouwen van acteurs, crew en stakeholders vergroten.
  3. Verminderde Aansprakelijkheid: Door te zorgen voor voedselveiligheid op de set, kan een productiebedrijf het risico op voedselgerelateerde ziekten en daarmee samenhangende juridische problemen verminderen.

Bij Sideshow Media begrijpen we dat elk detail telt, en voedselveiligheid is daarop geen uitzondering. Door te investeren in HACCP training voor ons team, zorgen we ervoor dat we niet alleen geweldige content produceren, maar ook dat we dit op een veilige en verantwoorde manier doen.

sideshowmedia logo 2023

SideShow Media is een creative agency uit hartje Rotterdam. We zijn gespecialiseerd in het bedenken van oplossingen zodat websites in staat zijn het maximale resultaat te behalen.

AANMELDEN

    @ Copyright 2023 | kvk : 24331830 | BTW: NL814846622B01